Menukaart VIA PAULINE

 

VERHAALTJES VOOR HET SLAPENGAAN 

Wanneer bent u voor het laatst voorgelezen voor het slapen? Voor mij is dat al weer even geleden . Wel lees ik met veel plezier mijn twee kleine kinderen elke avond voor. En ik merk dat het ze een vertrouwd eind van de dag geeft.

Omdat het me zo heerlijk lijkt cadeau te krijgen of cadeau te doen is dit Fonkeltje opgenomen in de Via Pauline. Wij bellen de cadeau-ontvanger op en lezen een verhaal naar keuze voor; Denk aan een jeugdverhaal, een sprookje van Grimm, een thriller of juist een zinderende kasteelroman. Uw vriend, moeder of buurvrouw slaapt weer net zo lekker als toen hij/zij  kind was.EEN FIJN TREIN SAMENZIJN

Behoefte om aan het eind van de dag uw gedachten te ordenen? Voer eens een prettig gesprek in de trein en huur een gesprekspartner in die uw gedachten weer helder krijgt, uw zorgen vanuit een ander perspectief bekijkt, nieuw licht op de zaken werpt of desnoods samen een liedje zingt zodat u na deze reis vol aandacht op de plek van bestemming aankomt.EEN BLAUWE ENGEL WANDELING

Altijd is er wel iemand die hulp nodig heeft. En dan heeft u net even geen tijd of het komt onhandig uit. Vaak gaat het zelfs aan u voorbij. Niet in gezelschap van de Blauwe Engel. Met haar in de buurt, wordt dit een wandeling om nooit te vergeten.

De Blauwe Engel en haar gasten gaan op zoek naar mensen die hulp nodig hebben en geven ze hulp, aandacht en aardigheid. We kunnen geen mensen uit de goot trekken, maar juist het kleine gebaar kan heel groots zijn.

Ik heb nu al weer een aantal wandelingen gedaan en telkens valt me op wat een mooie energie er los komt wanneer je je open stelt om mensen te helpen.

De Wandeling begint in de buurt van Amsterdam CS en eindigt anderhalf uur later.

Een drankje tussendoor is bij de prijs inbegrepen.DE TIJDBELEVING VAN EEN KIND

Het hele fenomeen tijd vind ik wonderbaarlijk. Soms lijkt iets zo lang geleden, terwijl het pas gisteren was. En soms verbaas ik me over iets dat 10 jaar geleden gebeurde en lijkt alsof het net was.

Vandaar deze twee en een half uur durende workshop met als doel de tijd anders te ervaren. Door je te verplaatsen in een kind, met aandacht voor de dingen, mensen en situaties om ons heen en zonder tijdsdruk gaan we aan de wandel. Onderdeel van dit cadeau is ook een oefening waarbij de tijd letterlijk stil lijkt te staan.SERENADE

Altijd al gedroomd een prins onder het raam van uw geliefde te zijn met een roos tussen de tanden? Met dit cadeau zorgt u voor een spetterend optreden. U wordt geholpen met het schrijven van de tekst, krijgt zangles, er wordt voor een fantastisch uiterlijk gezorgd en en u krijgt een spoedcursus performen zodat het optreden een onvergetelijke indruk zal maken op de ander. En op uzelf natuurlijk.

Dit cadeau is romantisch, avontuurlijk en spannend tegelijk. En ik ben ook heel blij dat Lies Schilp met al haar ervaring dit cadeau onder haar hoede wil nemen..BACHELORVERRASSING

In een speciaal geschreven monoloog komt Trude de Jong als geheime minnares langs op het bachelorsfeest. Ze is overstuur want ze neemt al jaren een voorname plek in in het leven van de aanstaande bruidegom. Zowel vrienden en soms ook bachelor twijfelen of dit nu werkelijkheid is door de gedetailleerde informatie van Trude. Bij dit cadeau horen een of twee uitgebreide voorgesprekken met de ceremoniemeester.GEZONGEN TELEGRAM

Wilt u iemand eens speciaal in het zonnetje zetten met een speciaal geschreven lied? Uitgevoerd door een professionele zangeres? Dan is dit waarschijnlijk hét cadeau. U levert de ingrediënten aan. Via Pauline schrijft er een tekst bij en zorgt voor een fantasische uitvoering.PROMENADE PENSANTE
Een filosofisch onderzoekgesprek over een persoonlijke vraag of levensfase tijdens een wandeling. Geeft lucht aan het denken, verfrist en verdiept.

Hella van den Elshout is filosofe en gespecialiseerd in socratische gespreksvoering. Al bij de eerste ontmoeting met Hella wist ik dat ik haar ooit ging vragen samen te werken. Ik vond haar meteen heel sprankelend, eigenzinnig en intelligent. Een fijn mens om mee te praten met liefde voor haar vak.JE PERSOONLIJKE P.A. VOOR EEN DAG

Een frisse fruitige en montere P.A. zet de gefêteerde de hele dag in het zonnetje. Even één dag in uw leven niets zelf te hoeven regelen. De P.A. haalt koffie, neemt de telefoon aan, zorgt bij werkbesprekingen dat u aan het woord komt, rijdt u desnoods van a naar b (of liever zorgt voor een 1e klas behandeling in de trein), zingt een liedje als u het niet meer ziet zitten, fluistert bemoedigende woorden in uw oor, zegt moeilijke afspraken af. Kortom de rechterhand die uw leven een dagje vergemakkelijkt. Een cadeau met een glimlach.

De P.A.’s van Mr Paddy’s P.A.’s. werken vanuit persoonlijke aandacht, humor en interesse in de ander.KELTISCHE BOMENWANDELING

Bomen nemen informatie op en hebben vaak een enorme levenswijsheid. Altijd al willen weten welke boom bij jou past? De oude Druïden werkten al duizenden jaren geleden nauw samen met bomen. Daniëlle Pasma is iemand die daar veel vanaf weet. Zij neemt je mee op avontuur. Tijdens een boswandelig maak je kennis met jouw boom en de Keltische kijk op de natuur.

Ik ken Daniëlle sinds een paar jaar en vindt haar heel wijs en aards in haar spirituele werk. Het is een fijn mens om mee samen te zijn.

Dit Fonkeltje vindt plaats in Schoorl of Bergen en duurt ongeveer 2 uur.
IDEE VOOR TWEE

Zou u wel weer eens iets verrassends met uw partner willen doen? Elkaar op een nieuwe manier ontmoeten? Of wilt u een origineel kado geven aan twee dierbare mensen in uw omgeving? Kies dan Het Inspiratiediner, idee voor twee.

Dit is een geheel verzorgd 4-gangen diner bij u thuis waarbij elke gang gepaard gaat met een inhoudelijke verrassing. U kunt kiezen uit de thema's: liefde, vriendschap, vieren, afscheid of een thema naar keuze.

Mij lijkt het heerlijk dit te ondergaan omdat ik vaak al blij ben als de dagelijkse dingen af zijn. Leuke dingen doen met mijn partner schieten er vaak bij in.

Alexandra Janssen (coach / actrice) en Bernadet Bos (trainer) zorgen voor een bijzondere ervaring in eigen huis waarbij u wordt verrast, vertroeteld, geprikkeld en ontroerd.CHOCOLADE-VRIEND(INN)EN-FEEST

Met een vriendinnengroep de banden weer versterken? Deze middag staat in het teken van verwennen en verwend worden. Naast een overdaad aan chocola voor de smaakpapillen zijn er ook prikkelende interventies voor lijf en leden. Denk aan het schrijven van een ultiem vriendschapsgedicht. Jullie gaan werken aan een scene uit een toneelstuk en komen nog dichter tot elkaar door het spelen van een inspiratiespel.
AUDIOPORTRET

Sommige mensen of periodes in je leven zou je wel willen vasthouden.

In een interview gaan we in ‘hink-stap-sprong’ door het leven van de cadeauontvanger. Hoe staat hij of zij er nu in, wat wil hij of zij herinneren. Welke dromen of verwachtingen zijn er. Welke momenten waren dierbaar, welke verhalen worden regelmatig verteld.

Zoals een portretfotograaf in een portretfoto een herinnering maakt aan hoe iemand er nu uitziet, zo is een audioportret een interview met een blijvende herinnering aan de stem, verhalen, dromen en gedachten van dat moment.

Sinds 2009 maak ik deze persoonlijke audioportretten. Het is mogelijk dat de portretten naast audio ook op film opgenomen worden. In dat geval filmt mijn man Simon Claessen. Als voorbereiding op het audioportret wordt met twee of drie bekenden van de geïnterviewde gesproken.OVERLEDENE VERHALEN VERZAMELAAR

Stél dat ik nu zou overlijden , dan wil ik graag dat er iemand is die allerlei verhalen over mij bundelt. Zeker omdat ik twee kleine kinderen heb, die anders niet goed weten hoe hun moeder was. En als ze er over tien of twintig jaar naar gaan vragen zijn de herinneringen alweer vervluchtigd. Gelukkig is het nogal theoretisch en hoop ik ver voorbij de 100 jaar oud te worden . Maar goed, het idee voor dit cadeau was geboren.

De Overledene Verhalen Verzamelaar interviewt in overleg met de nabestaanden een tiental personen. Dit alles wordt verwerkt tot een mooi document dat troost kan bieden en houvast.

Voor prijzen mail naar info @ viapauline.nl of bel 06 - 24 62 60 80

O v e r z i c h t   F o n k e l t j e s